2018: En jul i billeder

JULEHYGGE: December lakker mod enden, og det samme gør julen. Almindeligvis er jeg moden til at komme videre, men i år har jeg lyst til at trække den lidt længere. Og således hører vi stadig julemusik dagen lang og drikker kaffe af julekopperne. Bare lidt endnu. December har været vidunderlig. Se bare her:

Når man tager hul på et kalenderlys
Jeg har bagt honninghjerter i år sammen med et par veninder. Det var noget af en proces, men det hele værd i sidste ende, for de smagte simpelthen så godt. Da de kom ud af ovnen, skulle de lige have fem dage i køleskabet, før de var klar til chokoladeovertræk.
For mig handler julen om traditioner og gentagelser, og derfor er der ingen designerjul eller farvetemaer, men en hulens masse nisser. De fleste ting har jeg arvet fra mine forældre og bedsteforældre. Jeg er ret sikker på, at denne fine uro kommer fra min mormor og morfar.
Årets adventskrans
De bedste hjemmebagte brunkager. Jeg nåede ikke at få så mange, men det er næsten lige så stor en fornøjelse at se dem blive spist i løbet af få dage.

Troels og jeg tager på Skovskolens julemarked i Nødebo hvert år. Den ligger i Nordsjælland, og der er både norske klejner, hornmusik, friskskudte fasaner og alskens varianter af snaps, som de studerende sælger, så de kan komme på studietur.

Tivoli er et must. Vi nåede også derind juleaftensdag.

Det endelige resultat af honninghjertebageriet. Jeg ville ønske, jeg havde lavet 100 ligesom Anne Sofie.
Da vi vågnede til dette syn den 23. december, var jeg ikke til at skyde igennem. Jul, jul, JUL!

Juletræet hentede vi hjem fra svigerforældrenes landejendom. Hvor heldig kan man være? Stjernen kommer på som det første, så lysene og til sidst pynten. Min far har altid sagt, at et juletræ med færre end 100 levende lys er pyntegran – ikke et rigtig juletræ. Der bliver hurtigt meget varmt for ikke at tale om iltfattigt, når 100 lys bliver tændt. Alt for meget og alligevel helt tilpas. Herhjemme holdt vi os til 12.

Saligheden når man har lige har fået tre hjemmebagte æbleskiver. Jeg synes, æbleskiver fra frost er helt forfærdelige, så dem spiser jeg aldrig, men de friskbagte er svære at gå forbi.
Sne og hyacinter. Jeg skal have købt sådan nogle, når julepynten er pakket væk. De dufter af vinter, kulde, klar luft og lysere tider.
Vi flottede os og fik caviar og champagne til forret juleaften. How we like it.
Der er ikke nogen børn i familien, men julemanden kommer alligevel hvert år for hunden Bertrams skyld. Skøre familie.

Jeg håber, du har haft en dejlig jul. Jeg hører lige Last Christmas et par gange til, og så er jeg også snart klar til at pakke sammen for i år. Tror jeg.

Mere fra www.mettem.dk

Om at være på samme hold i et parforhold
2018: Et efterår i billeder

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin
Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top