2019: En vinter i billeder

ÅRSTID: Det kan vel næsten ikke kaldes en vinter, kan det? Så mild som den har været. Dagene med sne kan tælles på én hånd, og vi har haft et helt par eftermiddage med mere end 10 grader. Selvom jeg godt kan lide vinter, så er det en upraktisk størrelse i hverdagen. Eller også er det bare hverdagen, der er en upraktisk størrelse.

Sådan nogle morgener findes i dusinvis i løbet af vinteren. De ændrer sig hvert minut, og det bliver aldrig kedeligt at kigge på. Slet ikke på morgenløbeture.

Vi nåede lige at se Van Gogh på Arken, som jeg skrev om på min efterårsønskeliste. I samme periode var J.F. Willumsen også på udstilling, og han er lige så spændende. Han har malet nogle genkendelige billeder fra den danske sommerstrand, som var fine at varme sig på på en grå dag. Arken er i øvrigt et virkelig dejligt sted, ligegyldigt hvem der er på udstilling, så tag endelig derned.

Vi har brændeovn hjemme hos os, og der er få ting, der er hyggeligere i løbet af vinteren. Al vores brænde kommer fra Troels’ forældre på landet, og ganske ofte bliver det ligefrem leveret til os.

Fastelavnsbollesæson. Åh, hvor lækkert. Disse to vidundere er fra Marbella, og derudover har jeg fået fra Andersen & Maillard, Reinh van Hauen samt en svensk semla fra Junos. Andersen og Maillard havde det bedste fyld, mens Marbella havde den bedste bolle. Men samlet set må jeg give flest point til Junos. Man skal dog vide, at det er mere en bolledej end en weinerbrødsdej, og på den måde er det en blanding mellem en gammeldags fastelavnsbolle og sådan en med flødeskum.

Da jeg kom hjem til denne buket, havde jeg været fire forskellige steder efter arbejde for at købe en fastelavnsbolle. Alt udsolgt. Så jeg var ganske utilfreds, indtil jeg åbnede døren. Og eucalyptusgrenene har jeg pillet fra, da jeg smed buketten ud, så de står her stadig og pynter. Hvem kan dog have noget imod Valentine’s Day?

Det skorter heller ikke på solnedgange her om vinteren. Det er min ældste lillebror på billedet, og han står på terrassen foran sit nye hjem ved Fredericia. Det er med andre ord hans udsigt fra tre stuer en suite. Jeg var parat til at flytte på landet lige der.

Og når nu vi er ved bagværk, så vil jeg lige fortælle om denne skønhed fra Hart Bageri, som jo er det nye sted. Eller det er nogle måneder gammelt nu. De havde udsolgt af fastelavnsboller, da jeg var der, men jeg fik fat i denne croissant, som dog på ingen måde minder om en croissant. Den er sød og fyldt med appelsin og rommarinerede tranebær, så vidt jeg husker. Ikke dumt, og en halv var nok.

Mere fra www.mettem.dk

Strøtanker #3
Vinterens tre gode restaurantoplevelser
Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin
Posts created 91

6 thoughts on “2019: En vinter i billeder

 1. Picasso på Arken senere på året – kan SLET ikke vente…

  Ellers er du jo helt køreklar til at slutte dig til ‘de grå hjelmes hær’ med blomster, solop- og nedgange, kager og kamin!

  Smid du glad festravklumpen om halsen og meld dig fluks ind i Ældre Sagen.

  1. Haha! Korrekt. Jeg føler mig utrolig ung, men aldrende på den rare, rolige måde.
   Picasso Keramik på Louisiana sidste år var så fin. Så du den? Vidste ikke, der kom udstilling på Arken også!

 2. Louisiana er min og venindernes ungdomsklub. Somme tider glor vi på et skilderi eller to for ligesom at legitimere de mange timer, vi lægger i hhv. koncertsal, spisesal og indkøbsmekka…

  Så keramikken 3-4 gange. Måtte simpelthen grine ad karrygul ugle mere end en gang…

  Picasso og hand mange muser kommer til efteråret på Arken. Er ved at nifle i bukserne af at vente…

  1. Uglerne <3 Og ja, jeg kender det med spisesalen og shoppen. Koncertsalen har jeg til gode, men det skal der laves om på.

  1. Jeg kender det. Føles lidt fjollet, for det er trods alt ikke sååå tit, man lige sidder og bladrer dem igennem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top