Anbefaling: Vinterens tre gode restaurantoplevelser

MADGLÆDE: At spise ude er en oplevelse, jeg sætter umådelig meget pris på. Og jeg spiser helst ude ganske tit. De seneste tre måneder har jeg udvidet min madhorisont med tre steder, jeg aldrig har været før. De er alle i København, og de kommer her. Skynd dig at bestille bord!

Marv & Ben
Restauranten ligger i en gammel lejlighed på en af de smalleste gader i indre by bag Gammel Stand. Da vi trådte ind i lokalet, frygtede jeg, det ville blive utrolig støjende, for der er en del borde i lokalet. Min frygt blev dog gjort til skamme, for loftet er fyldt med akustikplader, som tog al lyden fra bordene omkring os, så oplevelsen blev privat og hyggelig.

Betjeningen var virkelig god. Der var plads til sjov, og samtlige tjenere hilste os velkommen ved ankomst, og selvom det måske lyder skingert, så blev det gjort så uhøjtideligt, at det føltes nærværende.

Maden er nordisk, og flere retter var til den ferske side men virkelig lækre. Vi valgte den store menu med seks retter samt vine og startede i øvrigt med et glas champagne. Det skal man altid gøre.

Pris per person: Omkring 1.400 DKK med det hele.

Restaurant Frank
Moderne men super hyggelig restaurant med lyse træmøbler og rå mursten. Vores tjener var dygtig og tog sig tid til at tale med os om vinene og svare på alle mine spørgsmål. Restauranten har dobbelt seating, og mens gæsterne ved bordene på begge sider af os blev sendt hjem, trak vi det lange strå og fik lov til at blive siddende. Og det var heldigt, for med den mængde mad de serverer, er det lige vel optimistisk, at man kun har bordet i 2,5 timer.

Vi fik 8 serveringer med vinmenu til, og flere af vinene var tilfældigvis mine yndlings: champagne, grüner veltliner og pinot noir. Maden gjorde virkelig også indtryk, og jeg ser, at de stadig har samme menu med østers, bavette og tarte tatin. Jeg kan kun opfordre til straks at komme af sted, og så håber jeg, du får lov til at blive siddende lidt længere, så du kan synke maden.

Jeg var af sted med en veninde, der er glutenallergiker, og også det løste de rigtig fint.

Pris per person: Omkring 1.000 DKK med det hele.

Terra Cucina
Denne restaurant på Øbro er skøn, autentisk og fuld af italienere. Ikke på mama-måden, men mere på den chic’e måde. Der er kig til køkkenet, når man kommer ind, og tjenerne er klar, når man kommer. Formentlig fordi gæsterne sjældent udebliver, da man både vælger menu og lægger depositum, når man bestiller bord. Der er en tasting menu og en vegetar menu på hver seks serveringer og ikke andet. Maden var dejlig, og det samme var vinen. Dog var der ikke meget af nogen af delene, men vi kunne heldigvis lægge en ostetallerken ind inden desserten, hvilket faktisk viste sig at være den største servering. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, hvis der ikke er nok mad, så tag ikke din mest sultne ven med.

Til gengæld kunne stedet en masse andet, og alle retterne emmede af, at kokkene gjorde sig umage. Og så udmærkede stedet sig også ved at have ganerensere mellem retterne i form af små cocktail shots, hvilket jeg ikke har set før. De var intense, aromatiske, parfumerede, overraskende og helt fantastiske.

Pris per person: Omkring 1.300 med det hele.

Hvilke anbefalelsesværdige steder har du været for nyligt?

Mere fra www.mettem.dk

Hej vinter – ønsker for en årstid
Om at komme hjem til hverdagen

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin
Posts created 88

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top