chateau ste michelle

Dagsudflugt fra Seattle: Woodinville Wine Country

VIN: Mens vi var i Seattle, tog vi en tur nord om Lake Washington for at besøge Woodinville Wine Country, som er et vindistrikt i Washington State. Nogle uger inden vi tog af sted, var jeg til vinsmagning i København, hvor der tilfældigvis var vine fra Chateau Ste Michelle, som ligger i netop Woodinville. Jeg smagte tre røde, som alle var meget tunge, kraftige og varme, hvilket undrede mig en smule, klimaet taget i betragtning.

Seattle er kendt for at være en regnfuld by, og den højeste, gennemsnitlige temperatur om sommeren er ikke meget over 20 grader. Byen Forks, som vi jo alle kender som den meget, meget regnfulde by fra Twilight bøgerne, ligger også ganske tæt på Seattle, og det var derfor lidt en overraskelse for mig at få så ’varme’ vine fra Washington State.

Det viser sig, at alle druer bliver dyrket i Columbia Valley, som ligger omkring tre timers kørsel fra Seattle, og da det er på den anden side af bjergkæden Cascade Range, er der et helt andet klima. Der er dobbelt så mange solskinsdage som i Seattle, og der falder kun 150 mm regn om året, mens der omkring Forks falder 3.500 mm. Til sammenligning ligger snittet i Danmark på knap 800 mm om året.

Da der kun er produktion men ingen marker omkring Woodinville, er det en lidt sjov størrelse. Midt i ingenting ligger en rundkørsel, som er knudepunkt for en hel masse vinbutikker, der er indrettet som tasting rooms. Der er også cafeer, og på Purple Cafe fik vi turens hidtil bedste sweet potato fries, ranch dressing og meget lækker salat. Til det fik jeg en ’flight’, som er en smagning på flere glas. Alle skønne vine fra den omkringliggende produktion. Rieslingen ville jeg gerne drikke igen.

woodinville woodinvillewoodinville woodinvillewoodinvilleVi besøgte derefter Chateau Ste Michelle, som er områdets historiske stolthed fra 1967. På vineriet i Woodinville producerer de en del hvidvine og har indrettet et stort tasting room med butik. Om sommeren er der koncerter, og man kan leje det til bryllupper, så det er ganske stort og ret fine omgivelser at være i. Vi fik en rundvisning, som desværre ikke kom helt tæt på produktionen, men der var lidt smagninger, og vi købte to forskellige flasker Riesling, som jeg glæder mig umådeligt meget til at smage.

chateau ste michallechateau ste michelle chateau ste michalle chateau ste michelle

Woodinville ligger kun 45 minutters kørsel fra Seattle, og det er afgjort turen værd, hvis man er interesseret i vin. Og det er allersjovest med en chauffør. Det havde jeg heldigvis.

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin

Mere fra www.mettem.dk
Guide til Seattle, Washington State
Turen går til Seattle, Portland og San Francisco

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top