En anden slags ferie som selvstændig

Hverdag. Hej 2020. Eller… som selvstændig er der ikke rigtig noget, der hedder hverdag. I hvert fald ikke for mig, når jeg godt kan lide at dyrke det uforudsigelige og lade det hele flyde ud i ét. Til gengæld er jeg blevet mindet om, at der heller ikke rigtig er noget, der hedder ferie. Ikke i hovedet, that is.

Jeg har holdt en del fri over julen. Mest af alt fordi jeg er så glad for alt, der handler om jul og insisterer på at nyde det til fulde. Jeg var slet ikke klar til at pille julepynten ned den 30. december. Desuden vil jeg hellere holde mere fri, når dagene er korte, kolde og mørke end at holde en lang sommerferie, når dagene føles som om, de varer ved.

Noget af det bedste ved at være selvstændig er til gengæld, at jeg har mulighed for at give mig selv en blid indkøring i hverdagen. Der er ingen hård opbremsning fra ferien. Imellem jul og nytår har jeg haft noget arbejde for en kunde, kigget lidt i mails og sendt en par fakturaer, men det er det. Og jeg har stort set holdt fri i går på årets første hverdag, før jeg tager en fuld dag hos en kunde i dag.

Selvom jeg føler mig klar og udhvilet, har jeg i denne juleferie haft svært ved at lægge hovedet fuldstændig på hylden. Det har naget mig til tider, at jeg burde lave noget, forberede noget. Det svarer lidt til at være studerende, hvor man aldrig rigtig bliver færdig med at lære, forstå og dygtiggøre sig.

Det er i hvert fald en øvelse for mig at trække en grænse, når jeg sådan holder ferie. Det handler nok også om, at jeg gik ind til ferien med en ide om, at der var så mange fridage, at jeg jo kunne kigge lidt på min årsplan for 2020. Det skete ikke, så på sin vis har jeg formået at holde fri og kun lave lige nøjagtigt det, jeg skulle.

Jeg er klar. Og lidt bagud, føler jeg. Hej 2020.

Indspark til dit arbejdsliv? Skriv dig op til mit nyhedsbrev

Mere fra www.mettem.dk
Myte: Selvstændige arbejder rigtig mange timer 
Forskellen på succes og fiasko hos selvstændige

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top