En kærlighedsweekend på Skodsborg

KURHOTEL: Vi var på Kurhotel Skodsborg sidste weekend, og det var ligeså vidunderligt som altid. I stedet for at give hinanden en julegave, tager vi på sådan en weekendtur hvert år. Gerne i november som vi synes er lidt lang, kold og kedelig. Vi prøver at samle på oplevelser i stedet for ting, og det er alle pengene værd. Det er sådan nogle oplevelser, der skaber fælles minder og river os ud af hverdagen. Der er skov, vand, ro og tid til at tænke over og tale om alt det, vi er glade for nu og ønsker os af fremtiden.

skodsborg skodsborgskodsborg

So many places, so little time
Der er virkelig mange fine spasteder i Danmark, og vi prøver at besøge dem alle. Der er nu flere grunde til, at vi har kastet vores kærlighed på lige netop Skodsborg og været der fem år i træk. For det første er det så tæt på København, at man kan sætte sig ud i bilen og være der 20 minutter senere. Fra 100 kilometer i timen på arbejde til total ro og afslapning. Derfor kører vi også gerne derud i løbet af året for at spise en god burger, gå en tur i skoven eller drikke gløgg ved juletid. Da vi ankom i fredags, havde jeg ikke nået at få frokost på arbejde, så vi startede lige med et par stykker smørrebrød i lobbybaren, mens vores værelse blev klar.

skodsborgskodsborg

Hotellets faciliteter
En anden god grund er deres træningsfaciliteter. Pladsen er ret begrænset, men der mangler ikke noget. Det er en sjældenhed for kurhoteller, hvor man typisk møder et løbebånd, en bold og håndvægte op til 10 kilo, når man finder træningsrummet i en fjern ende af hotellet. Det kan man selvfølgelig også sagtens arbejde med en weekend, men det er bare meget sjovere for to træningstosser som os, når man både kan styrkeløfte og pumpe maskiner, tage yogahold og svømme i 21 meter bassinet.

Vi nyder også at gå i spaafdelingen, men vi bliver begge trætte af det efter relativt kort tid. Især hvis der er mange mennesker. Derfor bruger vi faktisk meget længere tid i træningslokalerne, så at de for en gangs skyld er ret lækre er virkelig fedt. Og så er skoven vitterligt i baghaven. Der tog vi 11 kilometers løbelykke om lørdagen.

skodsborgskodsborg

Al den lækre mad
Deres morgenmad er noget for sig. Udvalget er begrænset til fordel for rigtig god kvalitet og masser af smag. De laver røræg og bacon på bestilling, så det ikke ligger og bliver kedeligt i en stor buffet, og deres hjemmelavede marmelader er skønne. De har en meget lækker morgengrød med alverdens korn og kerner, en juice med rødbede, ingefær og chili og Danmarks bedste croissanter. Virkelig. Vi starter altid lige med nogle af dem og kaffe på sengen inden morgentræning.

skodsborg skodsborg

Lørdag eftermiddag er der ‘te med Georg’, som er søde petit fours samt lidt røget laks på paleobrød. Denne gang imponerede de især med en madeleine samt en romkugle af en anden verden. Det bliver serveret i deres lobbybar og lounge, hvor der er flydersofaer, som indbyder til, man bliver hængende. Lidt som en stor dagligstue med små kroge, så der stadig er hyggeligt og intimt. Det bliver også serveret til gæster udefra, så jeg kan kun anbefale, at du tager din kæreste, veninde eller mor under armen og kører til ‘te med Georg’ på Skodsborg.

skodsborgskodsborgskodsborg skodborg

Middag og drinks
Aftensmaden spiste vi i brasseriet, hvor vi fik tre retter med vine til hver aften. Relativt simpel men veltilberedt mad af gode råvarer og lige præcis nok til at blive mæt, glad og tilfreds. Den ene aften fik vi verdens møreste svinekæber. Betjeningen er nærværende, behagelig og høflig, og jeg synes, det kendetegner Skodsborg ret godt. Når man spørger om noget, kan det altid lade sig gøre. Det er rart at være sådan et sted. På billederne er forretten fra hver af de to aftener – og min pre-dinner whisky sour, som jeg fik i lobbyen, mens Troels trænede færdig lørdag aften.

skodborgskodsborgskodsborgskodsborg

Udover mad og træning gik weekenden med afslapning, Netflix i sengen, aviser og karbad på værelset. Vi bestiller altid som minimum et deluxe værelse, der lige er tanden bedre end standardværelserne. Der er lidt mere plads, og det er kun en smule dyrere, så vi synes, det er godt givet ud. Til gengæld kunne jeg godt tænke mig, at de fik nogle bedre døre ind til toilettet på værelset. Det er en materet svingdør i glas. Jeg forstår ikke, hvordan nogen har syntes, det var et godt valg, men så er det heldigt, der er toiletter i receptionen. Jeg tror, jeg skal høre, om de har værelser med rigtige døre næste år. Er det snart november igen?

PS. Vi var på deres ‘2-dages getaway’.

Mere fra www.mettem.dk

Strøtanker #1
Om at netværke sig til et arbejdsliv

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin

 

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top