mettem

Er du produktiv – eller har du bare travlt?

For en håndfuld år siden gik det op for mig, hvad den store forskel er på at være produktiv og have travlt. Jeg var i arbejde til halsen i et længerevarende projekt, hvor jeg var viklet ualmindelig meget ind i kundens drift og derfor også nødt til at sidde med til flere møder, end jeg plejer som selvstændig.

Når jeg bliver presset, lyser det ud af mig. Mine bevægelser bliver hurtigere, mine sætninger bliver kortere, og mit blik flakker. Selv følte jeg, at jeg var super produktiv, men det gik op for mig, at jeg bare havde rigtig, rigtig travlt. Faktisk var jeg fortravlet i mit forsøg på at nå det hele.

Erfaring i den corporate verden
Jeg lagde min energi i de opgaver, som var dikteret af organisationen i stedet for at tage ansvar og stille spørgsmålstegn ved nødvendigheden af de mange forespørgsler, som jeg med min sunde fornuft vidste, ikke ville rykke virksomheden synderligt. Jeg havde bare ingen overskud til at tage konfrontationerne og så det ikke som min plads som konsulent.

Det skete dengang, fordi jeg med min manglende erfaring i den corporate verden ikke havde lært om push back, som jeg ved, det hedder i dag. Altså der hvor man siger nej, når andre afdelinger eller en chef sætter et projekt i søen, som på forhånd er en dødssejler. Eller i hvert fald det forkerte sted at lægge sine kræfter.

Viklet ind i daglig drift
Jeg er blevet den erfaring rigere, og jeg ville være bedre rustet til at tage kampen i dag. Men jeg er også blevet klar over, at det faktisk ikke er en kamp, jeg har lyst til at tage. Jeg har ikke lyst til at slås på arbejde, og jeg vil have lov til at sige nej, hvilket jeg netop kan, når jeg ikke bliver viklet ind i den daglige drift på de projekter, jeg arbejder med. Jeg vidste godt, jeg ikke er skåret til et fast arbejde, men jeg er kun blevet mere sikker.

Og for at vende tilbage til spørgsmålet i overskriften. Når du er produktiv, får du prioriteret og taget dig af alt det vigtige uden hele tiden at lade dig påvirke af andres dagsorden. Når du er travl, tager dit arbejde afsæt i andre menneskers krav og forespørgsler.

Det starter typisk med inboxen, som du tjekker og reagerer på konstant. Du svarer straks på alt, hvad der kommer, og det forstyrrer dig. Med mindre det er en kerneopgave at svare på mails, så prøv at lukke inboxen og gå i gang med noget, der kan gøre en forskel for den virksomhed, du arbejder for, hvad end det er din egen eller en andens.

Det er utrolig, hvor produktiv man kan være, når man har øje på bolden.    

Vil du have mere af samme skuffe? Skriv dig op til mit nyhedsbrev

Mere fra www.mettem.dk
Myte: Selvstændige arbejder rigtig mange timer 
Hvor lang tid tager det at bygge en virksomhed op?

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top