mettem arbejde

Føler du dig utaknemmelig for dit job?

SPORET: Jeg taler indimellem med mennesker, der står på randen af at gøre noget ved deres situation. Det meste af tiden handler det om deres arbejdsliv, for der er overraskende mange mennesker, som ikke er glade for deres hverdag.

Desværre er der ligeså mange, der føler, at de har fundet ud af det for sent, for de har allerede valgt deres vej. De har taget uddannelsen, fået jobbet, og livet er i fuld gang. De har mistet den frihed og fleksibilitet, de stod med i hånden for år tilbage, da de fik deres eksamensbevis. En frihed og fleksibilitet der uden tøven blev byttet til en månedlig lønpose, som herefter blev vekslet til en bolig, familieliv, en bil og dyre vaner. For andre gjorde det jo, og vi har det med at skubbe hinanden ind på det samme spor, når vi spørger: Hvad skal du så læse? Hvad skal du så arbejde med? Hvor skal I så købe hus?

Hvorfor kan jeg ikke bare være glad?
Vi bekymrer os, hvis vores nærmeste vælger et andet spor end de fleste, men vi bekymrer os sjældent, hvis de gør som alle andre. Af samme årsag har de fleste af de mennesker, jeg taler med, også svært ved at identificere, hvorfor de ikke er glade i deres arbejdsliv. For de har gode kollegaer, fine arbejdsopgaver, en udmærket chef og rimelige forhold. Og med det følger spørgsmålet: Hvorfor kan jeg ikke bare være glad?

For nogle kommer selvbebrejdelse i halen af fortvivlelsen: Hvorfor er jeg så utaknemmelig, når jeg har det hele? Der er jo ikke noget galt, og jeg burde være tilfreds. Det er alle andre jo.

Men er de det? Hvad hvis de ikke er? Og hvorfor sammenligner vi os overhovedet med de andre?

Få tanker og indlæg om arbejdsmarkedet, kvindeliv og livet som selvstændig i din indbakke. Skriv dig op til mit nyhedsbrev her.

Mere fra www.mettem.dk
OFF ROAD: “Man er jo ikke sej, hvis man ikke har travlt”
Kan du bygge et selvstændigt arbejdsliv på din passion?

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top