efterår

Hej efterår – ønsker for en årstid

EFTERÅR: Det passer mig umådeligt godt med årstider, og selvom det har været fabelagtigt med så lang og varm en sommer, gør det ingenting, at vi går noget andet i møde, for efterår har en masse gode ting at byde på. Efterår er varm te, kastanjer, gule blade, blæsevejr, græskar, orange sol, varme striktrøjer under læderjakker, friske figner, grøntsagssuppe, brune blade, ruskende regnvejr og indendørshygge.

Hver gang vi når en ny årstid, føler jeg, det er en min yndlingsårstid. Jeg er mættet af det, vi er i, og jeg kan godt lide fornemmelsen af, at tiden går.

For os byder efteråret på en lang ferie, hvor vi er væk i næsten en måned, og jeg har glædet mig i umindelige tider. På det seneste har jeg på arbejdsfronten ikke bare kunnet tage ferie i et væk, som jeg er vant til. Derfor har vi i stedet benyttet os af at tage på ture i weekenden, eksempelvis til Ystad Saltsjöbad og til Dragsholm Slot, som jeg skrev om her.

En god del af efteråret er vi altså ude at rejse, men derudover har jeg en liste af ting, som jeg gerne vil finde tid til. Dagene og weekenderne kan hurtigt gå, hvis der ikke er en plan, og derfor kan jeg godt lide at gøre mig nogle tanker om mine ønsker for den kommende årstid. Så er der i hvert fald chance for, jeg når en håndfuld af dem.

efterår

Halloween Tivoli. Vi har en fin tradition med at tage Troels’ niece og nu også nevø med i Tivoli i løbet af efteråret. Det er deres fødselsdagsgave, og jeg synes, det er virkelig hyggeligt at kunne give dem en oplevelse, der knytter os tættere end en ting. Så er man også helt ude over det der gaveræs.

Gåture i Dyrehaven. Jeg er fan af naturen, og selvom Dyrehaven blot er en stor kultiveret park, så er det natur nok for et bymenneske som mig. Når sæsonen skifter, særligt til efterår, er der umådeligt mange pæne farver. Vi bor på ydre Østerbro, og derfor tager det ikke mange minutter i bil at komme derud, og om efteråret er solen stadig varm nok til, at man kan suge de sidste stråler til sig i jeans, en varm strik og læderjakke.

Drikke after dinner rom. Min kæreste har gennem de seneste fire-fem års tid opbygget en ganske imponerende romsamling. Jeg kan godt lide sådan et glas i sofaen med fødderne trukket godt op under et tæppe efter en god middag. Det er perfekt at runde af med noget, der både er sødt, krydret og en lille smule skarpt. Måske sammen med lidt chokolade. Helt sikkert sammen med noget chokolade.

Lave alt med græskar, figner og æbler. Der går ikke mange dage eller uger, før butikkerne atter bugner af hokkaido græskar. På stående fod kan jeg ikke rigtig mindes, hvordan det smager anderledes end butternut squash, men det glæder jeg mig til at genopleve. Det er sjovt at tænke på, at et græskar er et bær på græskarplanten. Verdens største bær. Fignerne er allerede kommet, og de første danske æbler er også. Jeg fik en stor pose med hjem fra min mormor for et par dage siden sammen med en opskrift, hun havde klippet ud i Hjemmet. Så hyggeligt.

Investere i varmt hjemmetøj. Jeg skal grave dybt i skabet for at finde det varme tøj frem til hjemmebrug. Hvis jeg husker rigtigt, så er der også behov for at rydde lidt op i det, for meget af det er både laset og forvasket. Jeg plejer at hoppe ud af arbejdstøjet, så snart jeg kommer hjem, så i bund og grund er det fjollet, at jeg ikke har mere hjemmetøj med god pasform og i god kvalitet. Og pensionerer det, der har udtjent værnepligten. Skriv endelig, hvis I har anbefalinger til, hvor jeg finder noget godt. Jeg mindes, at Emily Salomon, som er en super sej bosswoman, har anbefalet Dilling. Det virker som et rigtig godt og meget betaleligt bud, der endda er økologisk.

Bringe naturen indenfor. Min søster synes, jeg er en kæmpe nørd, men jeg kan godt lide at lave dekorationer. At skære grene og plukke fra buske og arrangere i vaser eller opsatser, så man også mærker årstidens skifte indenfor. De holder kun ganske få dage, men det er så fint at kigge på særligt om efteråret. Jeg har lige fået appen Plant Snap, som man kan bruge til at identificere planter. Jeg har kun testet den på en malabarspinat/rosebud, som den vurderede var en mistelten, så helt imponeret er jeg ikke endnu.

efterår

Besøge Arken. Jeg er stor fan af kunstmuseer – særligt moderne kunst. Jeg kommer fra Nordsjælland, og derfor er det måske bare mere nærliggende for mig at tage på Louisiana, men sydpå ligger Arken, og det er også et skønt sted. Indtil 1. oktober har de en udendørsudstilling, jeg gerne vil nå at have med, og jeg vil også meget gerne se J. F. Willumsen, der er udfordrende og fuld af farver i sin kunst. Hans værker kan man opleve helt indtil januar, så det når jeg i hvert fald. Det skal jeg. Og hvis det ikke bliver alt for sent på året, er der også god mulighed for at få en gåtur med på vejen. Arken ligger så smukt ved vandet.

Tage i DR’s koncerthus. I vores tilfælde bliver det for at se Phlake. Det er mit absolutte yndlingskoncertvenue. Koncerter har aldrig rigtig stået højt på min liste, for jeg kan aldrig rigtig se noget, de starter altid utrolig sent, og man står meget tæt i mange timer. Men i koncerthuset kan man sidde ned, har godt udsyn, og det er en meget smuk sal. Det er perfekt, hvis man er mere til stiletter, vin i pause og kuverttaske i hånden end fadøl i plastikkrus, sneaks og mobilen, nøgler og dankort i baglommen. Derfor holder jeg altid øje med den rytmiske koncertkalender derude, og det behøver ikke være mine yndlingsartister, der spiller, før jeg køber billetter til os.

Hvad er jeres ønsker for årstiden?

Follow on Bloglovin

Mere fra Mettem.dk
2018: En sommer i billeder
Træningsinspiration: Booty building

 

 

 

 

 

 

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top