ferie

Hvad sker der, hvis du holder fri i din ferie?

FERIE: I midten af juni var vi i sommerhus i Jylland. En hel uge med dage skåret over nogenlunde samme skabelon. Vi sov ni timer hver nat og blev vækket af byens kirkeklokker. Vi drak kaffe fra stempelkande fra klokken 08-10, mens vi løste sudokuen på bagsiden af Kristeligt Dagblad. Vi gik ud på græsplænen i bare tæer og fik våde fødder af morgenduggen, mens vi kiggede ud over markerne og skoven. Vi trænede, spiste vandmelon, gik lange ture, spillede yatzy og hørte jazz på cd-afspilleren. Der var ingenting. Vi skulle ingenting. Ingen pligter. Intet arbejde.

Det har taget mig tid at komme hjem derfra rent mentalt. Det føles på alle måder så rart at være uden for andres rækkevidde på et sted, hvor jeg selv vælger til og fra. Om jeg vil engagere mig, om jeg vil dele, om jeg vil svare.

Hverdagen set udefra
Det er en enorm kontrast til den hverdag, de fleste af os lever. Selvom vi måske føler, vi er herre i eget liv, så løber vi efter andre menneskers skema eller vores alles fællesskema, om man vil. Vi står op, så vi kan nå at aflevere vores børn, vi møder på arbejde, så vi kan afvikle otte timer, vi kører til fritidsaktiviteter, sætter storskrald ud til havelågen og tager til tandlægen hver halve år, alt imens vi er 100 procent tilgængelige fra morgen til aften for vores venner og familie, ungernes institutioner og vores arbejdsgiver.

Bevares, med alle de gøremål, vi har på daglig basis, så er det praktisk for ikke at sige nødvendigt at sætte lidt struktur på tingene, men det føles overvældende at se det hele lidt udefra for en stund. Har du prøvet det?

Opskriften på at komme derhen er bevidst at lukke og slukke for arbejde og pligter henover en ferie. De fleste står over for valget netop nu, hvor sommerferien begynder. Det er nemt og bekvemt at blive i trummerummen af at tjekke mails, holde sig opdateret og svare på det nødvendige. Måske endda fylde sit hoved med problemstillinger, der har rumsteret i forårets løb eller med planer for efteråret.

Hvad mærker du?
Vi kan hurtigt bilde os selv ind, at vi er nødt til at være tilgængelige og inden for rækkevidde, men ofte er det ikke rigtigt. Måske føles det bare rarere at være på, fordi vi trives med at mærke, der er brug for os, eller fordi det er for svært at komme tilbage, hvis vi slipper helt. Tid væk fra arbejde og pligter kan nogle gange få os til at tænke over ting, der slet og ret ikke er tid til at tænke over i hverdagen. For hverdagen er for de fleste af os et trummerum og et hamsterhjul, og nogle kan lide det, men andre kan måske bare ikke rigtig mærke noget.

Så min opfordring til din ferie er at give dig selv fri og se, hvad det kan. Mentalt fri fra både arbejde, pligter og planer og se, hvad der bliver plads til i dit hoved. Der gemmer sig sikkert nogle behov og ideer, som er værd at smage på. Måske bekræfter det dig i, at du er det helt rigtig sted i både dit arbejdsliv og i dit privatliv – måske åbner det dine øjne for noget nyt. Og hvis du finder ud af, du trives bedre med at blive i trummerummen, så er der masser af ferier fremover.

På www.mettem.dk kan du læse om alle de måder, vi kan leve vores liv på. Om arbejdsmarkedet, kvindeliv og livet som selvstændig. Skriv dig op til mit nyhedsbrev her.

Mere fra www.mettem.dk
OFF ROAD: “Jeg har givet mig selv tre år til at lykkes med RUMdeler”
Syv bud på et stærkt fundament for dit selvstændige arbejdsliv

Posts created 91

2 thoughts on “Hvad sker der, hvis du holder fri i din ferie?

  1. Enig – tilgængelighed er stærkt overvurderet, og det er skønt bare at lade mobilen blive i laderen og lave det, man har lyst til både ude og hjemme, uden den er med – lyder til, du har haft en dejlig sommerferie start 😀

    1. Det er det bedste!! Jeg sætter mere og mere pris på det med alderen. Og ja, tak. Det håber jeg også, du har 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top