mettem

Hvor lang tid tager det at bygge en virksomhed op?

Jeg var til et netværksarrangement for nogle uger siden og kom til at tale med en mand i 30’erne, som arbejder med kommunikation. Han spurgte nysgerrigt ind til min selvstændige tilværelse og fortalte så, at han også havde forsøgt sig med det, men det var ikke gået. Hvorfor? Fordi der ikke var penge nok i det. Der var ikke kunder nok til, at han kunne få hverdagen til at hænge sammen med de regninger, som skulle betales.

Vi har alle sammen forskellige udgangspunkter, og for ganske mange mennesker er frygten for ikke at tjene penge den allerstørste barriere for overhovedet at turde vælge den selvstændige vej. Han havde trods alt trodset den frygt, men oplevede faktisk, at den var reel nok, da det kom til stykket. For der var jo ikke kunder nok til at få det til at hænge sammen.

Hvad der egentlig ligger bag
Men medmindre du er i en helt særlig branche eller er forud for din tid, så ligger der som regel noget andet bag, for der er arbejde derude. Man skal bare finde det, og det kan der være utallige forklaringer på, hvorfor man ikke gør. Da vi kom lidt længere ind i samtalen, gik det dog op for mig, hvorfor enderne ikke nåede at mødes i hans tilfælde – efter et halvt år kastede han håndklædet i ringen og fik et fast job i stedet.

Et halvt år. Det er virkelig ikke særlig lang tid. Selvom jeg gerne vil fjerne alle vores mentale begrænsninger og sige, at alt i denne verden kan lade sig gøre, så er det faktum, at de fleste ikke kommer ud til en fuldtidsløn i de første måneder. Slet ikke, hvis man kommer fra et godt betalt job.

Jeg har af gode grunde ikke noget svar på, hvor længe det tager at bygge en forretning op, men min anbefaling er, at du gør dig tanker om dine forventninger til både indtjening og overskud, inden du går i gang. Det ville være så ærgerligt at give op på drømmen, fordi dine forventninger slog den ihjel. Under alle omstændigheder fortjener dit selvstændige arbejdsliv formentlig mere end bare en seks måneders prøveperiode.

Overvejer du at blive selvstændig? Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få fem vigtige overvejelser i din indboks.

Mere fra www.mettem.dk
Den største frygt blandt selvstændige
Føler du dig utaknemmelig for dit job?

 

 

 

Posts created 91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top