mettem penge

Hvorfor frygt står i vejen for din indtjening

PENGE: Jeg skrev for nogle uger siden om, at frygten for ikke at tjene nok penge sidder i mange mennesker, og jeg vil gerne sætte nogle ord på, hvorfor det er altafgørende for din forretning, at du eliminerer den frygt, hvis du mærker den. Frygten i sig selv står nemlig ganske ofte i vejen for, at du kan tjene penge.

Vi kommer ofte til at bruge frygt som motivation for at gøre noget. Det bedste eksempel er frygten for døden, som kan få mange op af stolen og enkelte til at vende op og ned på tilværelsen, men det er da ærgerligt, at ønsket om et godt liv ikke alene kan ligge til grund for, at vi gør noget ved en situation, vi ikke er glade for.

Fokuseret på penge
Når du som selvstændig frygter ikke at tjene nok penge, kommer netop penge til at fylde alt. Du bliver fokuseret på at tjene penge, du tænker kortsigtet, fordi du skal skaffe nok opgaver til at kunne betale næste måneds regninger, og du begynder at hænge dig i kundernes betalingsbetingelser. Når du endelig er i mål, nager næste måned allerede, og det føles som et ulideligt kapløb. Penge fylder meget, hvis man ikke har dem.

Men når du bygger en forretning, en kundebase og et netværk, så er det for kortsigtet at jagte en indtjening. Det kan ligefrem være amputerende at tænke sådan.

Hvad det koster dig at frygte
Når du frygter, tør du ikke tage chancer og gå efter en kunde eller en opgave, som kræver mere af dig. For hvad hvis den ikke går hjem? Det har du jo ikke tid til. Når du frygter, risikerer du at sælge dig selv for billigt, fordi du ikke tør forhandle dig til en bedre betaling eller til at sige nej, hvis I ikke kan blive enige. Når du frygter, lukker du ubevidst ned for udviklingsmuligheder og kreative ideer, fordi du kun kigger efter næste honorar. Når du frygter, risikerer du at lægge afstand til dit netværk, fordi du på forkrampet vis forsøger at sælge opgaver.

Giv plads til muligheder
Det giver alt sammen anledning til dårlige beslutninger og til bekymringer. Derfor er det vigtigt at eliminere frygten, og i stedet se en tom kalender som en mulighed for at skabe noget stort.

En mulighed for at tage kontakt til 25 potentielle kunder den uge. En mulighed for at brainstorme over indgange til større projekter eller interessante samarbejder og en mulighed for at i gang med at lukke kompetencehuller, så du kan få de kunder i hus, du allerhelst vil arbejde med.

Hvis du tænker stort, får du stort tilbage.

Hvis du har lyst til at komme i gang, så kontakt mig på LinkedIn eller på mette@munchmedia.dk.

Få tanker og indlæg om arbejdsmarkedet og livet som selvstændig i din indbakke. Skriv dig op til mit nyhedsbrev her.

Mere fra www.mettem.dk
Føler du dig utaknemmelig for dit job? 
Et opgør med stivstikkeriet på arbejdspladsen

 

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top