Jul, jul, jul!

JULEGLÆDER: December er her, venner. Er det også kommet bag på jer? Selvom vi ved præcis, hvornår den kommer, så bliver jeg i hvert fald overrumplet af den år efter år. Af uransagelige årsager har jeg altid travlt på arbejde i november, og hvert år håber jeg, at næste år bliver bedre. Så det håber jeg også i år.

Ikke desto mindre er den her, og den har sneget sig ind på mig de seneste uger. Her kommer fem små glæder, der fortæller mig, det snart er jul. Måske er det min yndlingsmåned på hele året. Vi fik skudt den godt i gang i går aftes med DR’s Juleshow i koncerthuset. Så hyggeligt.

Julegran. Som du måske så i sommer, så bor Troels’ forældre et ret fantastisk sted. Og igen i år har hans mor klippet grene til mig: nordmannsgran, kristtorn, buksbom og andet godt fra skoven, som skal bruges i dekorationer og vaser herhjemme. Måske var jeg sent ude i år, men udvalget i butikkerne ser lidt tamt ud i forhold til den kasse, jeg har været så heldig at få fra skoven. I dag skal jeg lave adventskrans og fylde resten i vaser. Tak, Lene.

Juleboller. Julleboller er en vidunderlig spise, som faktisk minder mig endnu mere om jul end pebernødder, brunkager og klejner. Det er en wienerbrødsbolle – og jeg er ellers ikke meget til den slags – fyldt med remonce, appelsin, rosiner, allehånde, nelliker, kardemomme og den slags klassiske juleingredienser. Og der skal helst være masser af det. Nogle gange er der også sukat i, og det ved jeg, mange rynker på næsen af, men det smager nu ikke dumt. Det er dog sådan en smag, jeg skulle lære at holde af. Hvor traditionen kommer fra, ved jeg ikke, men den griber om sig, og således finder man dem efterhånden mange steder. Hvis julebollen ikke er helt nybagt, kan jeg anbefale at give den 20 sekunder i mikroovnen, så den bliver lidt lun og falder sammen. Jeg har nået at spise to indtil videre, og jeg må give en varm anbefaling til den med citron fra Wulff og Konstali. Ikke et klassisk snit, men god.

JulevinBrdr. D leverer størstedelen af den vin, der bliver nydt herhjemme. Butikken ligger på Østerbrogade, men de har også andre rundt omkring i København. Vi skulle have en flaske til jul, og jeg er almindeligvis ikke til de helt tunge af slagsen. Slet ikke, hvis de smager af vanilje og marmelade. Men det bliver for stort et sammenstød med julemaden, hvis vinen ikke har noget tyngde, så da jeg fandt en tungere Pinot Noir, slog jeg til. Min yndlingsdrue. Den glæder jeg mig til at smage, og jeg har heldigvis købt to, hvis den viser sig at være helt fantastisk. ”100 procent Pinot Noir fra et af de bedste områder i Bourgogne. Gamle stokke, nøje udvalgt med rødderne dybt begravet i den jernholdige jord i Pommard, giver en intens og kraftfuld vin.”

Julekalender. Jeg er som altid en meget forkælet dame, og Troels har overrasket med ikke mindre end to julekalendere i år. Den ene er med kaffe, som jeg ærligt talt ikke rigtig fungerer uden. Så i hele december skal jeg vågne med julekalenderkaffe med 12 forskellige slags i. Der er to kopper til hver dag, og der er ikke kun kaffe i men også en kaffebrygger, så min Moccamaster får en velfortjent pause. Det har været et kæmpe hit indtil videre. Derudover har jeg fået en kalender fra Kathrine Andersen Chokolade. Jeg kender det ikke i forvejen, men det er fra Hinnerup og har over 100 år på bagen, så jeg tror, det kan et og andet. Dag 1 var noget guddommelig mintfudge med chokolade. Det bliver nogle gode dage i december. Kaffe og chokolade.

Julemagasiner. Hvert år forkæler jeg mig selv med julemagasiner, typisk Alt For Damerne, Mad & Bolig og den slags. Jeg arbejder absolut ikke med designerjul, men det giver god inspiration til adventskransen, og jeg hygger mig med dameblade. Især i juletiden. De udkommer ofte i god tid, så jeg køber dem og gemmer dem, til vi når slutningen af november eller begyndelsen af december. Forventningens glæde til at læse dem er altid stor, og jeg ønsker mig hvert år at være super kreativ. Måske en dag.

Nu skal jeg til yoga, og så skal jeg lave adventskrans. Bedre sent end aldrig. Glædelig første søndag i advent!

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin

Mere fra www.mettem.dk
2018: Et efterår i billeder
Om et kuet køn og meningen med livet

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top