Løbelykke #3

LØB: I går var sådan en dag, hvor jeg brugte to timer på at være sur over og træt af, at jeg skulle ud og løbe. Jeg var til julefrokost i fredags, og selvom jeg stak af klokken 22 for at få min skønhedssøvn, kunne kroppen godt mærke, at jeg havde fået både champagne, cocktails, pinot noir og lidt mere urolig søvn end normalt. Så selvom jeg ikke var tømmermandsramt, var jeg træt og havde derfor umanerligt ondt af mig selv, fordi jeg skulle løbe 12K i gråvejr. Utrolig spild af tid på sådan en lørdag at være sur over man skal træne. Heldigvis trak jeg mig selv op, kom afsted og blev belønnet med en lille smule løbelykke. Det var ikke overvældende, men det hjalp lidt.

Jeg er i gang med uge 8 nu og er således over halvvejs mod mit 10K løb den 3. februar. Jeg har tidligere skrevet lidt om det der med at finde fokus i sin træning, og for et par måneder siden fik jeg et løbeprogram for at forbedre min 10K tid, som har ligget nogenlunde samme sted i de seneste 10-15 år.

I den seneste uge har motivationen ligget et lavt sted, men jeg får klaret alle mine træningspas, og det går godt. Det er nok en kombination af mange julearrangementer, en hel masse mørke og det der dødvande, man kan opleve halvvejs inde i noget. Kender du det? Det er ikke længere nyt og spændende, og der er stadig lidt langt til målet. Heldigvis har jeg et delmål i sigte den 31. december, hvor jeg skal løbe mit første løb. 5K i Fælledparken til Änglemark Nytårsløbet. Det bliver drønsjovt, selvom jeg altid har syntes og nok stadig synes, det er lidt meget at gøre ud af at løbe 5K. Men jeg har hørt, der er kransekage ved målstregen, og jeg planlægger at overtale Troels til at løbe med mig.

Forhåbentlig sætter det lidt fut under motivationen og samtidig vender dagene, så vi kan få lidt lys og måske endda solskin. Ikke dumt. I weekenden har jeg mine længste tur og vil helst ud af byen, for +10K i Fælledparken bliver lidt kedeligt.

Styrketræning og nyt gear
Styrketræningen kører derudaf, og jeg synes heldigvis ikke, jeg er blevet slap over natten. I min styrketræning kommer jeg igennem hele kroppen på begge træningsdage, og hovedvægten ligger på ryg, skuldre, core og baller. Jeg har ikke sat eller forsøgt at sætte nogen rekorder, men det er også blot planen at bevare topstyrken bedst muligt. Jeg skal gemme kræfterne til mine løbedage, så de får mere fokus end noget andet.

Jeg har også investeret i nyt gear. Mine knæ kan godt blive lidt trætte, så jeg bruger en masse krudt på at rulle, strække, træne balance og styrke, men udstyret skal selvfølgelig også være i orden. Så da jeg hørte, det kunne være en fordel med to forskellige par løbesko, købte jeg straks ind på den betragtning og investerede i to par. At skifte mellem to slags sko (ikke to ens par) giver en forskellig belastning, hvilket skulle være mere skånsomt for kroppen med de mange, mange skridt man tager på sådan en løbetur. Umiddelbart lyder det plausibelt, og måske giver det endnu bedre mening, hvis man løber rigtig meget. Ikke desto mindre vil jeg gerne være sikker på, jeg har gjort mit for at forblive skadesfri, og med to par har jeg ét, jeg bruger indendørs til intervaller på løbebånd, og ét jeg bruger udendørs. Jeg købte dem som altid i Runner’s Lab på Trianglen, fordi der er god vejledning, ligegyldig hvem der står bag disken. De sælger også tøj fra Odlo, som jeg er stor fan af – tights i bløde, lækre materialer, som jeg bruger derhjemme og til yoga. Ret beset er det vist løbeundertøj.

Opvarmning inden løbeturen
Apropos at passe godt på sig selv, så varmer jeg grundigt op inden en løbetur. Jeg har optaget en lille video af nogle af de øvelser, jeg laver, inden jeg trækker i skoene. Det drejer sig om fire forskellige, og jeg laver almindeligvis 10 gentagelser til hver side af hver øvelse. Efterfulgt af 10 air squats. Jeg laver en enkelt runde uden pause. Det skulle gerne brænde godt i din gluteus medius, som er en ballemuskel, der hjælper med at stabilisere dit bækken. Det er ret afgørende, at du kan det, når du løber. Sørg for, du spænder i dine mavemuskler og undgå at svaje, når du laver øvelserne. Hvis du ikke har en elastik, kan det også laves uden. Happy running!

Mere fra www.mettem.dk

Om at finde motivation til sin træning
Om at skabe nye (sunde) vaner

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin

 

Posts created 92

2 thoughts on “Løbelykke #3

  1. Fedt at høre at et overmenneske som dig også kan have nedtur over at skulle ud at løbe inden man får sig taget sammen
    Godt du kom ud!
    Vi ses på fredag – håber ikke du har planlagt en løbetur lørdag, da vi skal prøve deres vinmenu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top