Myte: Selvstændige arbejder rigtig mange timer

ARBEJDSTID: For et par måneder siden tog jeg hul på at aflive myterne omkring tilværelsen som selvstændig. Og en af de opfattelser, jeg møder rigtig mange steder, er, at selvstændige ikke kun arbejder hele tiden men også rigtig meget. Og det kan nemt være en barriere for at springe ud i den tilværelse.

Der er nok forskel på at være vækstiværksætter med en ambition om at skabe den næste Spotify, Reddit eller lignende og så på at være soloselvstændig med egen lille biks. Jeg er sidstnævnte, og det er mit udgangspunkt. Hvis du overvejer at blive selvstændig, så er det også et valg, du skal træffe. Nok ikke på dag ét men i hvert fald med tiden.

Du vælger selv
Med andre ord vælger du altså helt selv, om du går ind i en selvstændig tilværelse med rigtig mange arbejdstimer eller få. For du vælger selv dine kunder, hvor mange opgaver du tager ind, og hvordan du prissætter dem. Hvis du som selvstændig knokler for at få enderne til at mødes, så er det typisk et af de tre ovennævnte områder, der er ude af balance. Måske har dine kunder urimelig forhold? Måske tager du opgaver ind, der tager dig for lang tid at løse? Måske sætter du ikke prisen højt nok?

Når det så er sagt, kan al begyndelse være svær, og selvfølgelig vil der være perioder, hvor alle kunder kræver din opmærksomhed, og du vælter rundt i deadlines. Men til forskel for i dit faste arbejde, så kan du i høj grad selv sige til og fra. Særligt i de perioder, hvor du ikke har lyst eller energi til at arbejde, fordi dit privatliv kalder på noget andet.

Spontanitet og fleksibilitet
Hele min bevæggrund for at være selvstændig er ønsket om et arbejdsliv, som jeg kan indrette efter mit privatliv og ikke omvendt. Jeg vil give mig selv mulighed for at være spontan og fleksibel. Arbejde som en hest den ene dag, men slappe af den næste, og det kræver sine fravalg. Sådan en tilværelse harmonerer ikke med en ambition om at skabe en stor forretning med et hav af ansatte, for det ville kræve noget andet af mig, og jeg ville pludselig forpligte mig selv over for andre.

Så nej, som selvstændig behøver du ikke at arbejde mange timer. I hvert fald ikke, hvis du trives med en enkeltmandsbiks.

På www.mettem.dk kan du læse om alle de måder, vi kan leve vores liv på. Om arbejdsmarkedet, kvindeliv og livet som selvstændig. Skriv dig op til mit nyhedsbrev her.

Mere fra www.mettem.dk
OFF ROAD: “Jeg har givet mig selv tre år til at lykkes med RUMdeler.
Kan du bygge et selvstændigt arbejdsliv på din passion?

 

 

Posts created 91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top