Om at date sin kæreste på femte år

DATENIGHT: Jeg kan godt lide at gå ud om fredagen. Jeg synes, hverdagen er ualmindelig travl på arbejde, og når weekenden rammer, er det dejligt at tage tidligt ud og spise noget god mad, vende ugens forløb og alligevel komme tidligt hjem og finde sofaen, inden jeg bliver overmandet af træthed klokken 22. Om lørdagen har jeg overskud til at sidde fem eller seks timer over maden, men på fredage vil jeg helst have et glas champagne i hånden sidst på eftermiddagen og spise få, større retter. Siden jeg var i starten af 20’erne, har jeg prioriteret middage ude ganske højt, og det tog jeg med ind i vores forhold, da Troels og jeg mødte hinanden. Det har derfor siden begyndelsen været noget, vi har gjort sammen, og jeg har indtryk af, at Troels altid spidser ører, når jeg nævner endnu et sted, jeg gerne vil spise. Listen af steder er meget, meget lang, og da København bliver ved med at byde ind med nye kulinariske oplevelser, når vi heldigvis aldrig rigtig igennem listen.

Tæt forbundne
Når man har været sammen i nogle år, begynder både hverdag og økonomi ofte at hænge sammen. Nu kender vi hinandens planer for ugen, så der er ikke ligeså mange sommerfugle i maven, som da jeg i sin tid ventede på, om Troels mon ville invitere mig ud næste weekend eller overhovedet havde tid til at ses. Det er heller ikke længere dine penge og mine penge, men vores penge, så datingkonceptet bliver en lidt pudsig størrelse. Det er derfor nok meget naturligt, at vi oftest blot bliver enige om at tage ud at spise, og det gør overhovedet ingenting. Der følger en stor tryghed med at være så tæt forbundne, men der er også noget særligt ved at blive kurtiseret. I hvert fald for mig og heldigvis handler Troels på den slags og inviterer mig indimellem på date som i gamle dage. Jeg er helt sikker på, det betyder mere for mig end for ham, at vi tager ud, og jeg er lykkelig for, at han ser mine behov, ligesom jeg ser hans på andre områder.

Det gjorde han i går, hvor vi spiste middag på The Silo, der ligger på øverste etage af det mest iøjefaldende byggeri i Nordhavn. Jeg har gerne villet spise derude i flere måneder og kender mange, der har anbefalet det. I arbejdsregi bookede jeg for nyligt bord derude for et selskab, der er vant til at blive bespist på gode restauranter i hele verden, og de var meget tilfredse med maden og omgivelserne, så jeg blev simpelthen så glad over at finde ud af, vi skulle derhen.

360 grader
Troels overraskede mig nemlig med stedet. Han skrev en sms tidligere på ugen og spurgte, om jeg ville med ham ud at spise fredag, og jeg har glædet mig hele ugen til at finde ud af hvor. Man ankommer til 17. etage i en elevator, som åbner ud til et gulv-til-loft glasparti og 360 graders udsigt over København og vandet. Ligegyldigt hvor man sidder, er det en betagende udsigt, og det er altid sjovt at se sin by fra højderne. Man sidder i store lænestole, der er langt mellem bordene, højt til loftet, god akustik og en behagelig atmosfære. Der er en meget anderledes stemning end på konceptrestauranterne, der har præget København i snart mange år, for The Silo er sådan et sted, man har lyst til at blive siddende, kigge ud ad vinduet, sludre og blive enige om, hvor dejligt livet er. Jeg fik et glas champagne i hånden, og derfra var jeg lykkelig.

Vi fik en fireretters menu, og højdepunktet var hovedretten med okse, solbærsauce, knuste kartofler med ramsløg samt rødbeder. Vi sprang vinmenuen over og købte i stedet et par glas til retterne. Jeg fik en tør Riesling, der smagte af grønne æbler, og en Barbaresco fuld af tanniner, som duftede kødfuldt og faldt til ro, da den havde stået lidt. Helt perfekt.

Follow on Bloglovin

Mere fra mettem.dk
Livet på landet
Burgere og frisk luft i Nordsjælland

Posts created 92

2 thoughts on “Om at date sin kæreste på femte år

    1. Ja, udsigten er helt fabelagtig! Vi skal afgjort af sted igen, men man skal være klar over, at man måske betaler en lille smule for udsigten, stemningen og betjeningen også. De 4 retter kostede 500 kroner. Hvis de havde kostet 400, ville jeg synes, der var god værdi for pengene på maden. Det er til gengæld få steder, der tilbyder den samlede pakke til så relativt få penge. Lad mig vide, hvis du tager af sted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top