Om at komme i gang med de uoverskuelige opgaver

OPGAVER: Jeg har ikke været særlig god til at følge mit eget råd de seneste par dage om at planlægge morgendagen, inden jeg lukker ned om eftermiddagen eller aftenen. Det er åndssvagt, for jeg mister overblik og kommer ikke ordentlig fra start om morgenen, når jeg ikke har en plan. Det er uklart for mig, hvad jeg skal nå, og jeg forfalder til at lave det nemme i stedet for det nødvendige. Samtidig bliver jeg hele tiden forstyrret af mig selv, fordi løse ideer og tanker flyver rundt i hovedet, mens jeg prøver at få noget fra hånden. Kender du det?

Der er heldigvis råd for det. Og når jeg nu alligevel skal tage mig selv i nakkehårene, vil jeg gerne dele med jer, hvad der virker for mig. Ud over det der med at planlægge morgendagen, inden jeg lukker ned.

Vigtigt, men haster ikke
I ethvert arbejdsliv findes der den slags opgaver, som er vigtige, men ikke rigtig haster. I hvert fald ikke endnu. Der er måske en deadline om to uger, men opgaven står allerede på din liste, for den er vigtig, og du kommer ikke uden om den. Enten fordi det er sådan noget som momsregnskab, der har en meget klar konsekvens, hvis du ikke får det gjort, eller fordi det er en opgave, der potentialt kan rykke dit forretning. Eksempelvis at pitche til en ny kunde.

Men selvom opgaven er rigtig vigtig, så rykker du ikke på den. Den står bare på din to-do liste, og hver eller måske hver anden gang du ser den, nager den dig en lille, bitte smule. Måske mere end det. Og det kommer den til at gøre, lige indtil du får gjort det og endelig kan strege den. Alligevel tager det dig mange dage eller måske uger at få det gjort, og i stedet løser du alle de nemme opgaver.

Dag 4 på to-do
Sådan har jeg siddet fra tid til andet og slået mig selv oven i hovedet, for det bidrager ikke rigtig til det billede, jeg har af mig selv som en handlekraftig selvstændig kvinde, der skaber sit eget arbejdsliv. Jeg har til gengæld fundet ud af, at der er en ret simpel løsning, som sætter mig op til succes i stedet for det modsatte. For når jeg har haft den samme opgave stående på min liste i et par dage eller fire i træk, og der ikke er sket noget, så ved jeg, at opgaven ganske enkelt er for uoverskuelig. Enten fordi jeg bare ikke rigtig gider eller ikke føler mig tryg i det.

Momsregnskab er sådan en ting, jeg ikke gider, men jeg skal alligevel lave det fire gange om året. Og når der bare står ’lav momsregnskab’ på min to-do liste, så er der stor sandsynlighed for, at jeg ikke får det gjort før et par dage inden deadline. Det kender du måske. Og det er jo for så vidt også fint, at det bliver klaret op til deadline, men hvis det fylder i dit hoved indtil da, så står det i vejen for din kreativitet og din kerneforretning.

Bryd opgaven ned
Svaret er ret simpelt. Bryd opgaven ned, hvis du har udskudt den mere end bare to-tre dage. I stedet for ’lav momsregnskab’, så skriv ’find alle kvitteringer for Q1’, for det er langt mere overskueligt, og så er du i gang. Og der er ret stor sandsynlighed for, at du får gjort mere end det, når du først er startet. For det handler tit om at få taget hul på opgaven.

Kommer du ikke videre end det, betyder det ikke noget, for så skriver du bare næste delopgave på til dagen efter. Det kunne være ’find alle fakturaer for Q1’, ’bogfør alle udgifter for januar’, eller hvad der giver mening for dig. Og før du ved af det, er du færdig med momsregnskabet for første kvartal allerede et par dage efter, det er lukket.

Metoden kan også bruges på opgaver, du ikke føler dig tryg i, og derfor ikke kan komme i gang med. Det kan sågar bruges på huslige pligter eller andre gøremål. Så simpelt. God arbejdslyst.

På www.mettem.dk kan du læse om alle de måder, vi kan leve vores liv på. Om arbejdsmarkedet, kvindeliv og livet som selvstændig.
Følg med på Facebook eller Instagram

 

Mere fra www.mettem.dk
Om at vide, hvad man ikke vil med sit arbejdsliv
Lever du også din drøm?

Follow on Bloglovin

 

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top