parforhold

Om at være på samme hold i et parforhold

KÆRLIGHED: Troels og jeg har femårsdag i dag. Fem år. Tiden inden ham står stadig klart og føles derfor ikke som så længe siden. Jeg har almindeligvis en hukommelse som en si, og det er derfor også mere stemninger, jeg mærker, når jeg tænker tilbage. Stemningen skiftede med ham. Jeg har altid været en individualist, og jeg har altid følt mig uafhængig af andre og været glad i det. Men han formåede at trække mig ind i den tosomhed, som jeg skrev om forleden. Den er i dag rygraden, kernen, omdrejningspunktet for mit liv. Jeg er en del af noget, som jeg nærer større følelser for, end for mig selv.

Han gjorde sig ikke store anstrengelser, for jeg gik frivilligt med derind. Jeg syntes, det var helt vanvittigt at møde en mand, der kun var 25 år og alligevel så sikker, moden og uden forbehold. Han ville mig, og det sagde han. Han gav mig alt på alle planer uden at bede om noget igen og var tilsyneladende parat til at bære, hvad end der kom tilbage. Jeg tror aldrig, jeg havde mødt et forbeholdsløst menneske før, men jeg mærkede, hvad det kunne og mødte ham derfor på samme måde.

Hinandens støtter
Siden da har vi været på samme hold og på samme side og mødt verden som en enhed. Vi støtter hinanden, bakker hinanden op og taler hinanden op, både når vi er ude sammen og ude alene. For jeg tror, man får, hvad man italesætter, og jeg tror, det smitter en lille bitte smule af på forholdet hver gang man brokker sig over sin kæreste eller udstiller hinanden enten åbenlyst eller overfor vennerne. For det modarbejder samhørighed og fjerner i sidste ende det fælles ansvar for, at relationen fungerer.

De negative betragtninger omkring ens partner er noget, som både mænd og kvinder mødes om, men hvor ville det være dejligt, hvis der var langt mere rum og plads til det modsatte. Til at udveksle historier om hvor skøn ens kæreste er, og hvor dejligt man har det i sit forhold. Jeg er ikke sen til at tale højt om det, men det er langt mere socialt acceptabelt at gøre det modsatte.

Hvad øjnene ser
Vi vælger alle selv, hvad vi fokuserer på i vores parforhold, og når jeg med hånden på hjertet kan sige, at jeg ikke kunne ønske mig en bedre kæreste, så handler det om, at vi er et godt match, men også om, hvad jeg vælger at se. Hvad jeg tillægger værdi, og hvor jeg lægger mit fokus.

I dag fejrer vi årsdag, og det er en god anledning til at tale om alle de ting, der binder os sammen. Vi plejer at rejse på vores årsdag, og i år er ingen undtagelse. Første år var vi i Prag, andet år var jeg uheldigvis sengeliggende med hjernerystelse, tredje år var vi i Nice, fjerde år var i Tokyo og i år er vi i Seattle. Så om nogle timer skal vi ud at spise et skønt sted, kysse ekstra meget og snakke om alle de gode oplevelser, vi har haft med hinanden igennem de seneste fem år.

Over and out fra kærlighedsdagen. Lad os dele alt det, vi elsker ved vores kærester.

(Billede af svigermutti og fotograf Lene Bruun)
Follow on Bloglovin

Mere fra www.mettem.dk
Om at date sin kæreste på femte år
Om at netværke sig til et arbejdsliv

Posts created 92

2 thoughts on “Om at være på samme hold i et parforhold

  1. Årh, hvor er det bare et klogt indlæg og hvor har du bare ret!

    Jeg vil gerne sige højt og tydeligt, at jeg elsker min kæreste for præcis den, han er, at vi dyrker alt det gode ved hinanden, som derved bare blomstrer mere og mere. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre husbond og du har ret… det er meget mere populært at brokke sig over, at han ikke smider sine beskidte underbukser i vaskekurven (hvilket han i øvrigt gør) og jeg er så enig i, at dét, der itslesættes – nok også selvom det blot er for at skabe samhørighed med veninder eller lign – alligevel bliver en lille smule virkelighed.

    1. <3 Ja, det er lidt skørt, hvordan det negative skal samle os. Det virker også, som om I har det helt vildt dejlig sammen. Mere af det på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top