arbejdsliv

Om at vide, hvad man ikke vil i sit arbejdsliv

SELVSTÆNDIG: Jeg bryder mig ikke om at sige aldrig. Hvem gør egentlig det. Der er noget rart over at holde alle døre åbne både for sig selv og for omverdenen. At det ikke altid er en god ide, er en anden sag, men mere om det en anden dag, for i dag tør jeg næsten godt sige aldrig. Jeg skal aldrig igen være i faste arbejdsrammer.

Den 28. februar udløb min kontrakt som fultidskonsulent, og jeg skal igen sammensætte mit arbejdsliv af mange forskelligartede opgaver for forskellige kunder. Eller bare lave ting jeg godt kan lide – som at se mine venner og familie, læse bøger og gå ture. Jeg har glædet mig helt ustyrligt til at få min frihed tilbage, og jeg er taknemmelig for fuldtidsoplevelsen, for den har givet mig en klarhed i mit arbejdsliv, som jeg altid har søgt.

At vide hvad man ikke vil er dødsvært. I hvert fald for sådan en som mig, der synes, alt lyder spændende i hvert fald for en stund. Jeg har altid vidst, at jeg trives ualmindelig godt som selvstændig, men jeg har ikke til fulde været klar over, hvordan jeg fungerer i faste rammer, fordi jeg aldrig rigtig har prøvet det. Det ved jeg nu, og det gør arbejdslivet nemmere.

Det betyder blandt andet, at jeg er komplet uinteresseret i, hvilke faste job der findes derude, hvilket jeg ellers periodevis har fulgt med i gennem årene. For hvad nu hvis drømmestillingen bliver slået op? Ikke at jeg nogensinde har kunnet definere, hvad den er. Det tætteste, jeg har været på den, var mit arbejdslivs eneste faste arbejde, og kendetegnet ved den stilling var netop, at friheden under ansvar var større, end jeg har hørt om eller set før og siden.

Mit møde med en kontorhverdag har gjort det klart for mig, at ligegyldigt hvad indholdet af arbejdet er, så passer formatet omkring et fast arbejde mig ikke. Jeg har brug for at planlægge mit arbejdsliv omkring mit privatliv og ikke omvendt. Og desværre tillader mange arbejdspladser ikke rigtig det. I hvert fald ikke i det omfang jeg har behov for. Lige nu. Holder lige døren åben, ikke?

Mere fra www.mettem.dk
Syv bud på et godt fundament for dit selvstændige arbejdsliv
Om at sige farvel til lønmodtagermentaliteten

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin

 

 

Posts created 91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top