Opskrift: Et alternativ til gløgg

APPLE CIDER: Fjerde søndag i advent og kun én dag til juleaften. Jeg glæder mig sådan! Troels har sat fod på juletræet, og jeg har pyntet det, mens vi har drukket spiced apple cider med rom. Et rigtig godt alternativ til gløgg, hvis man bliver lidt mæt og træt af det i løbet af sådan en december. Jeg har af uransagelige årsager fået mindre gløgg i år, end jeg plejer, men jeg har heldigvis udsigt til lidt mere i morgen. Men for dem som måske ikke engang kan lide gløgg, må jeg tippe om spiced apple cider, som jeg fik for allerførste gang for nogle uger siden hos min amerikanske veninde Antesa, da hun diskede op med Thanksgiving dinner. Hvis du interesserer dig for human transformation og den slags, skal du i øvrigt følge med hos hende. Virkelig.

Men tilbage til spiced apple cider, som du får en opskrift på her. Du bestemmer selv, hvor sød den skal være – basen er æblemost, og der findes jo mange forskellige. Personligt kan jeg bedst lige en lidt tør udgave, men hvis du har en rigtig sød tand, så prøv eventuelt denne fra Svane, hvor du også er hjulpet godt på vej med lidt krydderier.

spiced apple ciderspiced apple cider

Du behøver ikke følge opskriften slavisk, så længe du bare bruger rigeligt med krydderier fra julehylden. Derudover skal du som sagt have æblemost samt en flaske mørk rom, og så er du klar.

Opskrift på spiced apple cider – et alternativ til gløgg
350 ml æblemost
6 centiliter rom
5-10 kardemommekapsler
1 kanelstang
To stjerneanis
To centimeter frisk ingefær
5-7 nelliker
Lidt revet muskatnød

Blandt æblemost med krydderierne og varm langsomt op. Det må gerne simre i en 5-10 minutter. Imens finder du to vinglas og hælder rom i. Sigt krydderierne fra æblemosten, men behold ingefæren i. Hæld blandingen op i to vinglas og nyd den varm.

Glædelig fjerde søndag i advent.

spiced apple cider spiced apple ciderspiced apple cider

Mere fra www.mettem.dk

Strøtanker #1
Opskrift: Crumble med æbler, figner og pærer

Følg med på Facebook eller Instagram

Follow on Bloglovin

 

Posts created 92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top